img_4281 (1).jpg

IJVL-ers rijden hard op Worldcup Cup Kwalificatietoernooi

Op 1,2 en 3 november reden IJVL-ers Kjeld Nuis en Tijmen Snel in Thialf het World Cup Kwalificatie Toernooi, de eerste belangrijke wedstrijd voor de schaatstoppers.

Lees verder →

_DSC6938.jpg

Tijmen Snel denkt dat gat met de internationale schaatstop nog te groot is

Tijmen Snel is fysiek sterker dan ooit. Tenminste, dat zeggen de wattagemeters en duurvermogentests. „Het moet altijd maar blijken hoe dat er op het ijs uit komt”, zegt de Leidse schaatser.

Lees verder →

IJsselcup+4+Tijmen+Snel.jpg

Tijmen Snel wint opnieuw IJsselcup

Tijmen Snel legt voor het tweede jaar op rij beslag op de traditionele openingswedstrijd van het schaatsseizoen: de IJsselcup.

Lees verder →

 
jumbovisma-neo2.jpg

KNSB verstrekt Jumbo-Visma licentie voor opleidingsploeg

De KNSB heeft Team Jumbo-Visma een licentie verstrekt voor zijn opleidingsploeg, die komende winter voor het eerst op het ijs zal staan. De licentie is geldig voor één jaar.

Lees verder →

jumbovismalogo

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma begint Opleidingsploeg

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma zal komend seizoen met een tweede ploeg op het ijs staan. De formatie van coach Jac Orie heeft besloten om een Opleidingsploeg voor schaatsers tussen de 19 en 23 jaar te beginnen.

Lees verder →

Tijmen+03-03-19.jpg

Tweemaal goud voor schaatser Tijmen Snel

De Leidse schaatser Tijmen Snel van IJVL is dit weekend kampioen geworden op het NK afstanden voor neosenioren (19-22 jaar). In Deventer stond hij op zowel de 500 meter als 1000 meter op het hoogste podium. Op de 1500 meter werd hij derde.

Lees verder →

 
ca3064c6-2169-11e9-a08f-4ddbf62ed589.jpg

Snel de rapste op 500 meter NK allround

Snel was de enige die bij de mannen op de 500 meter onder de 36 seconden dook: 35,75.

Lees verder →

dilemma'smettijmensnel.jpg

Leidse schaatser wint afstand op succesvol NK Allround

De Leidse schaatser Tijmen Snel heeft dit weekend tijdens het NK Allround in Thialf de 500 meter gewonnen. Met een persoonlijk record van 35.75 bleef hij als enige onder de 36 seconden.

Lees verder →

1.jpg

Highlight: Tijmen Snel

De TU Delft-campus loopt over van talent op vele gebieden, zo ook in de sport. Iedere maand zetten we een van onze topsporters in de spotlights. Deze maand is die eer aan schaatsen Tijmen Snel.

Lees verder →

 
tijmen-snel-en-manouk-van-tol-winnern-de-ijsselcup-min.jpg

Tijmen Snel wint IJsselcup

Zaterdagavond wist Tijmen Snel, het schaatstalent van IJVL uit Leiden, beslag te leggen op de IJsselcup, de traditionele opening van het schaatsseizoen. Op de 500 meter werd hij in 36.25 knap zesde, minder dan een seconde achter voormalig sprintkampioen Kaij Verbij.

Lees verder →

download.jpeg

Snel wint 500 meter op het NK allround

Tijmen Snel deed zijn naam eer aan, vanochtend bij de openingsafstand van de NK allround in Heerenveen. De Leidenaar won de 500 meter in 36,41.

Lees verder →

IMG-0162.JPG

De lange weg naar Beijing

De kick zit ‘m in de snelheid, zegt Tijmen Snel. “Dat je door de bocht vliegt, terwijl je de wind langs je heen voelt gaan, en dat je elke keer ietsje sneller gaat: dat maakt schaatsen mooi.”

Lees verder →

 
IMG_8042.JPG

Video interview met Tijmen Snel

Topsport Leiden TV (30-10-2017) 

Te bekijken vanaf 00:53

Bekijk het interview hier →

WhatsApp+Image+2017-11-25+at+20.35.05.jpg

Tijmen Snel wint 500 meter

De eerste afstand van de Eindhoven Trofee is zojuist gewonnen door Tijmen Snel (Healthy Team) in een tijd van 36.87. 

Lees verder →

t.jpg

Tijmen Snel wint bij Eindhoventrofee

Dit weekend deed de Leidse schaatser Tijmen Snel mee aan de Eindhoventrofee, een all-roundtournooi voor de Nederlandse topschaatsers. De IJVL-er had zijn zinnen gezet op winst op de 500 meter, en dat lukte glansrijk.

Lees verder →